موضوع کتاب راجع‌به چیه؟ با تغییراتِ فناوری در ۳۰ سالِ آینده آشنا میشی که زندگی همه‌ی ما رو زیر و رو می‌کنن

اگه ازت بخوام که به سال ۲۰۵۰ فکر کنی، چه تصاویری توی ذهنت نقش می‌بنده؟ آیا به گوشی‌هایی با ضخامت کمتر، دوربین قوی‌تر و پردازنده‌ی پرسرعت‌تر فکر می‌کنی یا اینکه توی تصوراتت، وسایلِ جدیدی رو متصور میشی که امروز وجود ندارن؟

من نمی‌دونم که تو به چه چیزی فکر می‌کنی؛ اما چیزی که ازش اطمینان دارم اینه که تصور اکثر آدما از آینده‌ غلطه. وقتی از آینده حرف می‌زنم، منظورم قرن‌های بعدی نیست، بلکه نهایتا ۳۰ سالِ آینده رو منظورمه.

من کِوین کِلی هستم؛ موسس و سردبیر وبسایت شناخته‌شده‌ی وایرد (Wired) و نویسنده‌ی این کتاب. من کسی هستم که تقریبا در سراسر عمرش با فناوری درآمیخته بوده و توی این کتاب قصد دارم از تجربه‌م استفاده کنم و درباره‌ی ۱۲ نیروی فناورانه‌ای بگم که طی ۳۰ سالِ آینده جامعه و شیوه‌ی زندگی‌کردنِ همه‌مون رو تغییر میدن.

شاید فکر کنی که این کتاب، بیشتر به‌درد عاشقان دنیای فناوری می‌خوره؛ اما ازت می‌خوام این دید رو کنار بذاری. آینده‌ای که ازش توی این کتاب صحبت می‌کنم، بیشتر از اینکه مربوط‌به دستگاه‌های جدید باشه، مربوط‌به فرایندهای جدیدی هست که نحوه‌ی کارکردن، غذاخوردن، خوابیدن، تفریح‌کردن و زندگی‌کردنمون رو دگرگون می‌کنن.

اگر بخوام در یک جمله وسعت و اهمیتِ تغییرات آینده‌ی نزدیک رو تشریح کنم، باید بگم که در آینده، حتی پزشک‌ها و مهندسان هم ازلحاظ شغلی در معرض تهدیدِ جایگزینی هستن؛ جایگزینی با موجودی به‌اسم هوش مصنوعی.

در ادامه‌ی خلاصه کتاب آینده نزدیک، چکیدا به‌طور خلاصه بهت میگه:

  • مفهوم «ابرذهن» چیه و چطور در آینده‌ی نزدیک رنگ واقعیت می‌گیره؟
  • شغل‌های زیادی از بین خواهند رفت؛ اما چرا این اتفاق بدی نیست؟
  • چرا در آینده‌ی نزدیک، تخصص معنای خودش رو از دست میده؟